Kracht-Grootouders

De scheiding van jouw kind heeft als grootouder een grote impact op jouw leven, op het leven van je kinderen, je kleinkinderen en je naasten (familie en vrienden). Een moeilijke tijd met allemaal onzekerheden, vragen. Vaak een machteloos gevoel waarbij je als grootouder ziet wat jouw kind en/of kleinkind allemaal doormaakt en waar je ze vaak zo goed als je kunt bijstaat. Maar als grootouder heb je geen opleiding of training gehad die jou kan voorbereiden op wat voor effecten en gevolgen een scheiding van jouw kind op jou, jouw kind en je kleinkinderen heeft. Vragen die kunnen opkomen zijn: hoe blijf ik in contact met mijn kind en de ex-partner en kleinkind; wat is en wordt mijn rol richting de kleinkinderen tijdens het scheidingsproces, wat zijn gevolgen en op welke manier kan ik het beste iedereen bijstaan terwijl ik toch in mijn kracht blijf. Kracht-Grootouders neemt jou mee in heel veel onderwerpen, geeft tips en handvatten. Belangrijk is dat we van elkaar kunnen leren. Het uitwisselen van de praktijkervaringen en dit koppelen aan informatie helpt enorm om deze lastige periode door te komen.

Stichting Supportcentrum Gezin en Scheiding ontwikkelde het programma Kracht-Grootouders en organiseert voor deze doelgroep een serie van 3 informatieve bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, informatie gedeeld en handige tips gegeven zodat je echt het verschil kan maken in deze moeilijke periode voor jou, voor jouw kind en voor jouw kleinkinderen.

Om hier meer informatie over te krijgen kun je van te voren deelnemen aan de online informatieve bijeenkomst waarin wij meer vertellen over de inhoud van de drie fysieke bijeenkomsten. Hier is ook ruimte voor vragen over de bijeenkomsten. Je kunt je via deze site aanmelden voor de onlinebijeenkomst of de drie fysieke bijeenkomsten.

Agenda:

Online informatieve bijeenkomst: eerstvolgende in overleg met deelnemers

Fysieke bijeenkomsten Krachtgrootouders:  eerstvolgende  in overleg met deelnemers



Voor vragen en aanmeldingen:

Marjolein Bruinenberg 

Mariël Roelfsema